İçindekiler
Uzaktan Kumandalı Uçak Fiyatları:
Anlatıma fiyatlarla başlamak istedim. Çünkü oyuncak uçak ile karıştıranlar olabiliyor. Tanıtımını yaptığımız uçaklar RC uçak modelleridir. Haliyle uzaktan kumandalı uçak, oyuncak uçaklara göre pahalı olmaktadır. Büyük olup içerisinde profesyonel motor ve ekipmanlar bulunmaktadır. Model özelliklerine göre fiyatları farklılık gösterir.
- Wing-Dragon Sporter Kumandalı Uçak Fiyatı 1.400 TL,
- Wing-Dragon Sporter V2 Kumandalı Uçak Fiyatı 1.450 TL,
- ArtTech 500 Class Cessna 182 Kumandalı Uçak Fiyatı 2.200 TL,
- ArtTech 500 Class Cessna 182 V2 Kumandalı Uçak Fiyatı 2.400 TL,
- Freewing F-16 Ducted Fun Uzaktan Kumandalı Jet Uçak Fiyatı 2.900 TL’dir.
Ücretlerinden de anlaşıldığı gibi oyuncaklarla alakaları yoktur. Burada listelenen fiyatlarda dolar bazlı olduğu için değişiklik gösterebilir. Size tanıtmak için Wing Dragon Sporter V2 uçağını seçtik. Şimdi gelelim bu uçakların neden farklı olduklarına.
Kutu İçeriği:
- E-FLY Uzaktan Kumanda (E-FLY-4B 2.4 GHZ. 4 Kanallı Radyo Kontrollü)
- Motor (EFLY-4B Fırçasız Motor)
- Batarya (11.1v, 1300mAh 20C Li-Poly)
- ESC (20A Fırçasız)
- Servo Motor (9 gr. x 4)
- Uçak Gövdesi Malzemeleri
- Adaptör
- Yapıştırıcı
- Ön ve Arka Tekerler
- Yapıştırıcı
- 6 Adet Lastik
- 4 Adet Vida
- Etiketler
- Kullanım Kitapçıkları
Bu malzemeleri birleştirince haliyle uçağımız meydana gelir. Ancak nasıl birleştirildiğini bilmiyorsanız hemen anlatalım.
Uzaktan Kumandalı Uçak Yapımı
Satın alacağınız uçak kutu içerisinde demonte olarak çıkacaktır. Bütün parçalarını sizin birleştirmeniz gerekiyor. İlk olarak Wing-Dragon Sporter V2 kumandalı uçağı kutusundan çıkartın. Uzaktan kumandaya pillerini takın. Bataryayı, kokpite bulunan bağlantı kablosunun takıp yerine oturtun. Daha sonra kumanda yardımıyla motorun çalışıp çalışmadığını. Kontrol uzuvlarının hareket edip etmediğini kontrol edin. RC uçak yapımı için poşette bulunan ön tekerleği gövdeye sertçe monte edin. Klik sesi geldiğinde oturmuş demektir. Sağlamlığını test etmek için git gel yapın. Kanatları poşetinden çıkartıp, birbirine geçme yerinden takın. Kanatların üzerindeki kablolara ve aksana dikkat edin ki sökülmesin. Bu sefer yatay ve dikey dengeleyiciyi (arka kanatları) poşetlerinden çıkartın.
Demir aksamları üzerinde bulunan koruyucuyu sökün. Sonra işaretli yerlerde birbirine monte edin. Plastik poşet içerisinde bulunan 2 adet vida ve arka tekerleği yerinden çıkartın. Gövdede bulunan uzun çubuğun arkasına yerleştirin. Şimdi ise yatay ve dikey dengeleyiciyi arka tekerleğin tam üstüne, demir çubuklar üstte kalacakmış şekilde monte edin ve vidaları sıkın. Şimdiyse uzun çubukları arka kanatlar üzerinde ki yerlerine sabitleyin. Bu sayede yükseliş ve yön dümeni hareketini sağlayacaksınız. Şimdi birleştirdiğimiz kanatları monte edeceğiz. Toplamda 6 adet lastiğimiz var. Kanadı gövdenin üzerine koyduktan sonra. Gövde üzerinde bulunan motor pervanesinin hemen yanında ki demir çubuktan, kokpit üzeride bulunan demir çubuğa, kanadı saracak şekilde takıyoruz. Sağlamlaştırmak içinse çaprazlama takın. Son olarak kokpit kapağını kapatarak hazır hale getirin. Size uyarım yaptığınız her işlemden sonra sağlamlığını kesinlikle kontrol edin.
Kanat Genişliği: 1180 mm./46.6 inç, Uzunluk: 860 mm./33.9 inç, Uçuş Ağırlığı: 650 gram/22.9 oz
İsteğinize göre kutu içerisinden çıkan etiketleri uçağınıza yapıştırabilirsiniz.
Uzaktan Kumanda Nasıl Kullanılır?
Kumanda üzerinde ki sol kol motorun hızını ayarlamaya yarıyor. Ne kadar ileri doğru iterseniz uzaktan kumandalı uçak o kadar hızlanır. Sağ taraftaki kol ise 4 yönlü çalışır. İleri veya geri hareketiyle dikey dengeleyiciyi hareket eder. Uçağın kalkmasını ve inmesini sağlar. Sağ veya sola hareket ettirirseniz, yatay dengeleyici hareket ederek uçağa yön verir.
Yapamadığınız bir kısım veya aklınıza takılan yer olduğunda yorum kısmını kullanarak bize ve uzaktan kumandalı uçak tutkunlarına sorabilirsiniz. Yukarıda anlattığımız RC uçak modelini satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.